Skip to main content

Making progress

So we met this contractor last Saturday, but before that we had a fun adventure. As we were dropping off Easter Service invitation fliers of our church at the neighborhood, we came across a nice house with a few features that we plan to have. So Wayne rang and a lady answered the door. It turned out that they were Christians too. We made a compliment about their nice house, adding that we were planning to remodel our house too and we liked the features of theirs. The lady was like, oh my husband is a contractor and actually he's done all the work on our house. They even invited us in and showed us around...the icing on the cake was that it turned out that the husband was Croatian (I could tell he had some European accent:) and after I mentioned that we were from Hungary, he said 'oh, then we're neighbors' .
I like these little “adventures” or coincidences, I know there are no coincidences though.
Anyway, back to our meeting with the contractor. I can tell that it wasn’t a coincidence either, that this particular guy’s phone number was given to Wayne. He’s one of Wayne’s Bible study friend’s friend. We discussed quite a lot of things, and he gave us good ideas on how to save money on different stuff. As he said, if he can keep money in our pocket, it’s good for him too, because it means he will get his money too True…Mutual interest… The most promising thing was that his estimate was much less, than that of the previous contractor we talked to. Besides that, he said he could finish the job in about 13-15 weeks! Wow, if only we could do that! In that case, we’d be able to move in before Christmas. That would be great…In the meantime, we’re waiting for his detailed estimates and we’ll go from there.
Wayne’s been working diligently on the driveway, a little bit every day…lots of stuff gone, we’re making progress. Yay

Szóval találkoztunk a vállalkozóval múlt szombaton, de előtte még volt egy érdekes „kalandunk”. A templomi Húsvéti szórólapokat dobtuk be a környéken, amikor egy olyan házhoz értünk, amelyen több épitészeti megoldás nagyon hasonlitott a mi jövőbeli házunkhoz. Ez egyébként jellemző mostanában: bármerre járunk, mindenhol a házakat figyeljük, hátha találunk hasonló dolgokat, ami segit vizualizálni a saját terveinket 
Szóval Wayne becsöngetett a házba, és egy kedves hölgy nyitott ajtót. Mikor odaadtuk neki a szórólapot, mondta, hogy ők is keresztények...elkezdtünk beszélgetni, a házra terelődött a szó. Wayne emlitette, hogy mi is házépités előtt állunk. Mire a nő: oh, az ő férje is vállalkozó, és tul.képp ő csinálta az egész átalakitást a házon. Olyan kedvesek voltak, hogy beinvitáltak, körbevezettek a házban. Büszkén mutattak meg mindent, a jacuzzis fürdőszobától kezdve a hálószobán át a gardróbig. Tényleg jó munkát végzett a férfi. A vicces az volt, hogy kiderült róla, Horvátországból való (gondoltam, hogy valami szláv, olyan akcentusa volt, és amikor mondta, hogy az igazi neve Slobodan, már képben voltam Elárultam neki, hogy mi meg Magyarországról jöttünk. Mire ő: ó, akkor szomszédok vagyunk!
Szeretem ezeket a „kalandokat” vagy véletleneket, bár tudom, hogy nincsenek véletlenek. Minden valamilyen okkal történik...
Na, de vissza a szombati megbeszéléshez. Az sem véletlen, hogy Wayne pont ennek a vállalkozónak kapta meg a tel.számát. Az egyik Bible Study ismerős barátja ez a férfi. Elég sok mindenről sikerült beszélni vele...Bár benne volt a tipikus üzletember „kerüljünk-közelebb-az-ügyfélhez” barátkozós beszédstilusa, ennek ellenére azért őszintének találtuk sok mindenben. Pl. amikor az anyagiakról beszéltünk, elmondta, ő nem olcsó, de nem is drága, és az a célja, hogy próbáljon olyan megoldásokat javasolni, amivel a mi zsebünkben tarthajta a pénzt. Ez neki is jó, hiszen igy ő is a pénzénél lesz, ha fizetésre kerül sor. Másik szimpatikus dolog volt, hogy azt mndta, 13-15 hét alatt be tudná fejezni a házat. Bárcsak tényleg igy lenne! Akkor karácsony előtt be tudnánk költözni, az szuper lenne!
Most egyelőre a részletes árajánlatot várjuk tőle, és majd meglátjuk, hogyan tovább.
Wayne szorgalmasan dolgozik garázs előtti területen, már sok mindent kiselejtezett. Csak igy tovább!

Comments

Zee Zee said…
szia zsuzsi,
kirázott a hideg, mikor olvastam, mármint jó értelemben :)
hogyhogy karácsony előtt? dehát meddig tart egy hát felépítése?
Zsuzsi said…
Zita :) Nagy átlagban 6-10 hónap között épül fel egy ház, persze attól is függ, hányan dolgoznak rajta, mekkora, és minden simán menjen. Mi azért örültünk, amikor hallottuk, hogy 14-15 hét alatt fedél alá lehetne hozni, mert az kevesebb, mint 5 hónap, igy nem kéne fél évet lakókocsiban laknunk:)Fingers crossed:)
Bence said…
Sziasztok!
Zsuzsi:Milyen kicsi a világ(mindenhol köz-kel európaiak vannak:)
Ugye az USA-ban nem divat a tetőtéri ablak?Mert Európában nem sokat láttam eddig pedig szerintem jobbak mint a "kutyaólak".Tervezitek a tetőtér beépítését?
Amúgy már rég megszerettem volna írni hogy volt szabad egyetem a suliban(mindenki szervezhet szabad foglakozásokat tanár és diák is)
és volt "amerikai kultúra" (persze beültem rá:P) és a FÉK (Fiatalok az Élet Küszöbén egy ilyen keresztény szervezet jött el) 2 itt Budapesten élő amerikai emberke jött el (az egyik Illions-ban született de Hawaii-on nőtt fel a másik Houston-ban született de Dallas-ban nőtt fel)
Hát nagyon szórakoztatóak voltak és igazi + hangulatot varázsoltak amerikai módra:)
Tehát sok szerencsét a házépítéshez és a bloghoz is!:-)
Zsuzsi said…
Bence!

Legalábbis itt Kaliforniában úgy láttam, nem annyira megy, és nem igazán divat a tetőtér beépités, inkább 2. szint, vagy basement. Gondolom, ez azért is van igy, mert a házak többsége - az itteni épitkezési stilus, hagyomány stb. miatt lapos(abb) tetővel rendelkezik. Nekünk is "csak" 2. szint lesz, és basement.
Örülök, hogy tetszett az amerikai kult. előadás. Megnéztem a szervezet honlapját, és nagyon jónak tartom a kezdeményezést. Bárcak minél több helyre eljutnának'

Popular posts from this blog

We've moved in!! Beköltöztünk! :)

I can hardly believe that - even if it's still not official - we're in the house! I am way behind with posts, but here I am:) So I left off with some photos of the kitchen and master bedroom. As soon as we put a bed in the master bedroom around early September 2014, we could finally move in. It felt like being newly weds, with just a bed and a chest of drawers there, but we were happy campers to sleep in a king size bed! :)
Along with that I could also start using a bigger bathroom. Wayne figured it out that the propane tank could actually be hooked up on the gas line, so we had hot water in the bathroom.
Since then we've finished the railings on both balconies, and some touch-up work in the kids' bathroom.
My happiest moment, however, was when I could move in the kitchen! It happened in early January 2015. Oh boy, how long I had been waiting for that moment!
Now I'm a happy owner of a nice, big kitchen. Some touch-up work still has to be done, but there's n…

What is it like to live in a motorhome? Milyen is egy lakókocsiban lakni?

Since it takes a few days for the concrete to dry, I thought to "take a brake" and show you around in our little, cozy motor home :) Though Wayne is an expert when it comes to living or traveling in a motorhome, I had no idea what it was like, until we first were "introduced" to this guy. It's a 1985 36' Titan, and still running. Of course a lot of stuff have been replaced or changed in it. Until about 3 years ago, my parents-in-law used it, and as far as I heard, they had had some adventurous trips, as far as Alaska, British Columbia etc. Well, seems that after 20 years it was time for a change, so they bought a nice new Rexhall push-out giant, and we "inherited" the old one. As a new "homeowner" I had to learn how everything worked. By now I've been familiar with most of them...air conditioning, gas stove and oven, ceiling fans, shower and bathroom (well, that's kind of an exaggeration, since there's only a sink and a toile…

Hello everyone! Üdv mindenkinek!