Skip to main content

Making progress

So we met this contractor last Saturday, but before that we had a fun adventure. As we were dropping off Easter Service invitation fliers of our church at the neighborhood, we came across a nice house with a few features that we plan to have. So Wayne rang and a lady answered the door. It turned out that they were Christians too. We made a compliment about their nice house, adding that we were planning to remodel our house too and we liked the features of theirs. The lady was like, oh my husband is a contractor and actually he's done all the work on our house. They even invited us in and showed us around...the icing on the cake was that it turned out that the husband was Croatian (I could tell he had some European accent:) and after I mentioned that we were from Hungary, he said 'oh, then we're neighbors' .
I like these little “adventures” or coincidences, I know there are no coincidences though.
Anyway, back to our meeting with the contractor. I can tell that it wasn’t a coincidence either, that this particular guy’s phone number was given to Wayne. He’s one of Wayne’s Bible study friend’s friend. We discussed quite a lot of things, and he gave us good ideas on how to save money on different stuff. As he said, if he can keep money in our pocket, it’s good for him too, because it means he will get his money too True…Mutual interest… The most promising thing was that his estimate was much less, than that of the previous contractor we talked to. Besides that, he said he could finish the job in about 13-15 weeks! Wow, if only we could do that! In that case, we’d be able to move in before Christmas. That would be great…In the meantime, we’re waiting for his detailed estimates and we’ll go from there.
Wayne’s been working diligently on the driveway, a little bit every day…lots of stuff gone, we’re making progress. Yay

Szóval találkoztunk a vállalkozóval múlt szombaton, de előtte még volt egy érdekes „kalandunk”. A templomi Húsvéti szórólapokat dobtuk be a környéken, amikor egy olyan házhoz értünk, amelyen több épitészeti megoldás nagyon hasonlitott a mi jövőbeli házunkhoz. Ez egyébként jellemző mostanában: bármerre járunk, mindenhol a házakat figyeljük, hátha találunk hasonló dolgokat, ami segit vizualizálni a saját terveinket 
Szóval Wayne becsöngetett a házba, és egy kedves hölgy nyitott ajtót. Mikor odaadtuk neki a szórólapot, mondta, hogy ők is keresztények...elkezdtünk beszélgetni, a házra terelődött a szó. Wayne emlitette, hogy mi is házépités előtt állunk. Mire a nő: oh, az ő férje is vállalkozó, és tul.képp ő csinálta az egész átalakitást a házon. Olyan kedvesek voltak, hogy beinvitáltak, körbevezettek a házban. Büszkén mutattak meg mindent, a jacuzzis fürdőszobától kezdve a hálószobán át a gardróbig. Tényleg jó munkát végzett a férfi. A vicces az volt, hogy kiderült róla, Horvátországból való (gondoltam, hogy valami szláv, olyan akcentusa volt, és amikor mondta, hogy az igazi neve Slobodan, már képben voltam Elárultam neki, hogy mi meg Magyarországról jöttünk. Mire ő: ó, akkor szomszédok vagyunk!
Szeretem ezeket a „kalandokat” vagy véletleneket, bár tudom, hogy nincsenek véletlenek. Minden valamilyen okkal történik...
Na, de vissza a szombati megbeszéléshez. Az sem véletlen, hogy Wayne pont ennek a vállalkozónak kapta meg a tel.számát. Az egyik Bible Study ismerős barátja ez a férfi. Elég sok mindenről sikerült beszélni vele...Bár benne volt a tipikus üzletember „kerüljünk-közelebb-az-ügyfélhez” barátkozós beszédstilusa, ennek ellenére azért őszintének találtuk sok mindenben. Pl. amikor az anyagiakról beszéltünk, elmondta, ő nem olcsó, de nem is drága, és az a célja, hogy próbáljon olyan megoldásokat javasolni, amivel a mi zsebünkben tarthajta a pénzt. Ez neki is jó, hiszen igy ő is a pénzénél lesz, ha fizetésre kerül sor. Másik szimpatikus dolog volt, hogy azt mndta, 13-15 hét alatt be tudná fejezni a házat. Bárcsak tényleg igy lenne! Akkor karácsony előtt be tudnánk költözni, az szuper lenne!
Most egyelőre a részletes árajánlatot várjuk tőle, és majd meglátjuk, hogyan tovább.
Wayne szorgalmasan dolgozik garázs előtti területen, már sok mindent kiselejtezett. Csak igy tovább!

Comments

Zee Zee said…
szia zsuzsi,
kirázott a hideg, mikor olvastam, mármint jó értelemben :)
hogyhogy karácsony előtt? dehát meddig tart egy hát felépítése?
Zsuzsi said…
Zita :) Nagy átlagban 6-10 hónap között épül fel egy ház, persze attól is függ, hányan dolgoznak rajta, mekkora, és minden simán menjen. Mi azért örültünk, amikor hallottuk, hogy 14-15 hét alatt fedél alá lehetne hozni, mert az kevesebb, mint 5 hónap, igy nem kéne fél évet lakókocsiban laknunk:)Fingers crossed:)
Bence said…
Sziasztok!
Zsuzsi:Milyen kicsi a világ(mindenhol köz-kel európaiak vannak:)
Ugye az USA-ban nem divat a tetőtéri ablak?Mert Európában nem sokat láttam eddig pedig szerintem jobbak mint a "kutyaólak".Tervezitek a tetőtér beépítését?
Amúgy már rég megszerettem volna írni hogy volt szabad egyetem a suliban(mindenki szervezhet szabad foglakozásokat tanár és diák is)
és volt "amerikai kultúra" (persze beültem rá:P) és a FÉK (Fiatalok az Élet Küszöbén egy ilyen keresztény szervezet jött el) 2 itt Budapesten élő amerikai emberke jött el (az egyik Illions-ban született de Hawaii-on nőtt fel a másik Houston-ban született de Dallas-ban nőtt fel)
Hát nagyon szórakoztatóak voltak és igazi + hangulatot varázsoltak amerikai módra:)
Tehát sok szerencsét a házépítéshez és a bloghoz is!:-)
Zsuzsi said…
Bence!

Legalábbis itt Kaliforniában úgy láttam, nem annyira megy, és nem igazán divat a tetőtér beépités, inkább 2. szint, vagy basement. Gondolom, ez azért is van igy, mert a házak többsége - az itteni épitkezési stilus, hagyomány stb. miatt lapos(abb) tetővel rendelkezik. Nekünk is "csak" 2. szint lesz, és basement.
Örülök, hogy tetszett az amerikai kult. előadás. Megnéztem a szervezet honlapját, és nagyon jónak tartom a kezdeményezést. Bárcak minél több helyre eljutnának'

Popular posts from this blog

Hello everyone! Üdv mindenkinek!

The big day:) / A nagy nap :)

Yes, the big day is here: we started the demolition on Monday, June 7th! The previous night was crazy, we had to clean out the whole house...Even though I had started it quite a few days earlier, still there was a lot in there. Clothes in the closets, kitchen utensils, lots of canned food in the pantry (I wonder why on earth we have to keep so much stuff in the pantry) folders in the file cabinet, toys,  you name it...Travis came over to help take out the big pieces, like the stove, TV, refrigerator etc. We were up till midnight, so exhausted by then that could hardly move :) We just pulled out everything, put them in boxes, not caring any more about sorting things...Now most of them are in boxes all around - in the shed, in the pool (this is our new storage place, it had been drained,of course:-) I'm sure it'll take days till we can find everything we need :) After the long, tiring day, we fell asleep really quickly in the motor home :) Monday morning came fast, the demo guys

Today's accomplishment .. A mai nap eredménye

...so today's accomplishment is this: the blocks have been delivered, the crane arrived on time and the blocks are being lowered into the basement area just right now. Not bad...Good thing it is "just" 95F today. ...szóval a mai nap eredménye: a betontégla megérkezett (nem is tudom, téglának illik-e nevezni:), a daru is itt volt reggel időben, és most éppen pakolják a raklapokat a basementbe...jó kis munka...szerencsére ma már "csak" 35c-os meleg van..