June 08, 2010

The big day:) / A nagy nap :)

Yes, the big day is here: we started the demolition on Monday, June 7th! The previous night was crazy, we had to clean out the whole house...Even though I had started it quite a few days earlier, still there was a lot in there. Clothes in the closets, kitchen utensils, lots of canned food in the pantry (I wonder why on earth we have to keep so much stuff in the pantry) folders in the file cabinet, toys,  you name it...Travis came over to help take out the big pieces, like the stove, TV, refrigerator etc. We were up till midnight, so exhausted by then that could hardly move :) We just pulled out everything, put them in boxes, not caring any more about sorting things...Now most of them are in boxes all around - in the shed, in the pool (this is our new storage place, it had been drained,of course:-) I'm sure it'll take days till we can find everything we need :)
After the long, tiring day, we fell asleep really quickly in the motor home :) Monday morning came fast, the demo guys were here at 8am, and started working so fast, that I could hardly look around, and the AC was taken off, the electricity was turned off and back on again using the new, temporary pole, and in a blink, the front wall was gone, as the big Bobcat starting to work. My goodness, it looked like a movie scene....so unreal...when you see the bare walls and everything from the street...Like a house hit by a tornado.
The Bobcat was like a giant monster, opening its mouth and devouring the roof, the walls, everything... By around 4 in the afternoon, the house was totally taken down, nothing but the foundation left...It was kinda weird to see the empty property... 
 The house is being demolished/Bontjak a hazat...


Hát igen, elérkezett a nagy nap, tegnap, Jun 7-én elkezdték a ház bontását!
Az előző este eléggé bolondok háza volt, ui. ki kellett üriteni az egész házat. Bár napokkal előbb elkezdtem, még mindig elég sok minden volt hátra: ruhanemű a szekrényekben, konyhai eszközök, konzerv ételek (csak tudnám, miért kell ennyi mindent tárolni a kamrában), papirok a fiókokban, játékok, és még ki tudja, mi...Travis átjött este segiteni kipakolni a nehéz bútorokat, hűtőt, tv-t,gáztűzhelyet stb. Egész éjfélig fent voltunk, a végén már annyira fáradtak voltunk, hogy alig birtunk mozogni. Már nem törődtünk azzal, hogy mindent szétválogassunk, csak beleömlesztettuk dobozokba, és most mindenhol ezek a dobozok vannak: a szerszámos kamrában, a medencében )nagyon jó tárolóhely, ha az ember leengedi a vizet:) Biztos vagyok benne, hogy napokba kerül, mig mindent megtalálunk...
Ezután a hosszú, fárasztó nap után nagyon gyorsan elaludtunk a lakókocsiban. Gyorsan eljött a hétfő reggel, a munkasok már 8-kor itt voltak, és olyan fürgén neliláttak a munkának, hogy alig néztem körül, máris lekapták a légkondit a tetőről, az áramot ki- majd visszakapcsolták az ideiglenes villanypóznán, és az utcafronton levő falat is lebontották, ahogy a nagy markoló elkezdett dolgozni. Te jó ég, úgy nézett ki az egész mint egy filmjelenet...olyan szürrealisztikus...ahogy az utcáról benézel a szobákba, és látod a csupasz falakat...mintha egy tornádó pusztitott volna itt. A markoló úgy nézett ki, mint egy óriás szörnyeteg, amint falja a falakat, a tetőt, mindent. Du. 4-re az egész házat lebontották, csak a beton alap maradt...fura volt látni az üres telket...

6 comments:

Tomi said...

Hát ez tényleg nagy nap volt :(
De biztos vagyok benne, hogy a házavatás örömtelibb lesz :))))
Úgy legyen.

Bence said...

Szia!
Furcsa neked mert nem minden nap látja az ember, ahogy a saját házát porig rombolják pedig fel van rá készülve de mégis más amikor át is éled.A nagy bérházak lerobbantása is elég durva azt is döbbenten nézem végig(legalábbis én)

Tinkmara said...

Zsuzsikám!
Megérkeztem. ;)

Zsuzsi said...

Tinkmara, nagyon örülök, hogy te is meglátogattad az én blogom:) annak még jobban örülök, hogy nemcsak hasonló korúak vagyunk, hanem hogy még a végzettségünk is ugyanaz: valamikor én is tanár voltam :)szivesen felvenném veled a kapcsolatot, ha te sem bánod:)

MissMigrans said...

Szia Zsuzsi!
Tinkmara regiszterén találtam a blogodat, bekukkantottam.
Sok sikert az építkezéshez! :)
Üdv, MissMigrans Észak-Írországból

Zsuzsi said...

Miss Migrans, köszönöm, hogy ellátogattál a blogomra. Sajnos csúszásban vagyunk, ami az épitkezést illeti, de remélhetőleg hamarosan megint tudok újabb fejleményekről beszámolni.