November 04, 2010

Garage floor's done! Elkészült a garázs padlózata

Another step closer....we've got the garage floor done ( or basement ceiling)! It's good to see the progress, and how Dave's crew is working on our house. As I told Dave the other day, I didn't really like Mondays in the past, knowing that the whole week is still ahead, and the weekend is so far....but now I kinda like Mondays, because after a "long" weekend when they're not around, the crew is back and back to work...:)
So yesterday I was talking to Dave and he said they'd probably be done with all the floors by the end of next week, and then they can start working on the framing of the first floor..and I was like, "so when is the concrete coming?" Since I'm from Europe, I can't imagine a house, especially floors, without solid concrete:) Dave started laughing and pointed to the floor saying, "hey, this is SOLID...you'll have concrete on the driveway". OK, I trust them, they know it better than I do...:)) Just in case, though, I checked the floor if it was really that solid :)) So walked up there with Noemi, and tested it by jumping, stomping on it. It is OK :))

Egy újabb lépéssel közelebb...elkészült a garázs padlózata (ami egyben a basement mennyezete). Jó látni a haladást, ahogy Dave csapata dolgozik a házon. Dave-nek mondtam a minap, hogy régebben nem szerettem a hétfőket, mert olyankor az egész hét előtted van, és a hétvége még nagyon messzinek tűnik...mostanában viszont valahogy kedvelem a hétfőt, mert a hosszú hétvége után, amikor nincs itt a csapat, a hét első napján ismét itt vannak, és megint dolgoznak:) Tegnap beszélgettem Dave-vel, és azt mondta, valószinűleg jövő héten befejezik a padlózatot, és kezdik a falakat..én meg rákérdeztem, hogy a beton mikor érkezik? Hát, igen, európai agyammal nem tudok egy házat, főleg a padlózatot szilád beton nélkül elképzelni.. Dave elkezdett nevetni, és a padlóra mutatva mondta: EZ SZILÁRD, nézd csak meg. Beton majd a kocsifeljárón lesz...:) Na jó, rendben, bizom benne, hogy tudják, mit csinálnak:) Azért biztos, ami biztos, leellenőriztem a dolgot, és Noémivel felmentünk rá, ugráltunk, dobogtunk...Minden rendben, tényleg nagyon stabil:)

No comments: