September 10, 2010

Digging deeper - Mélyebbre ásunkIt's been a while since I last posted something on the blog, but life hasn't stopped and I need to catch up :-) So what's going on now? We have a big hole just in front of our motorhome! Our dream home is starting to take shape...well, at least we can see where it's going to be :-) The initial excavation started just before we left for our regular end-of-August visit with Wayne's parents up in Cupertino. We (the girls of course) felt like Rapunzel being "rescued" by prince Charming:)) Instead of letting our hair down though, Dave, our contractor helped us down on a ladder - into the big hole and out on the street...because there was no more "front yard" in front of the motor home...just the huge hole -  where our house is going to be:-)
Coming back after a week, we found an even bigger and deeper hole. Man, it is scary! :) Basically, the entire lot is a big hole:) The only way we can get to the motor home now is going around on a narrow pathway. Good thing we're not afraid of height :)
Dave and his crew has finished the excavation and now we're ready for the next step: foundation...making good progress!

Elég régen irtam a blogra,de az élet azóta sem állt meg, igy ideje, hogy beszámoljak az újabb fejleményekről. Szóval mi is történik mostanában?  Egy jókora gödör tátong a lakókocsi előtt. Az álom ház kezd alakulni...legalábbis látjuk, hol lesz az alap:) Pont a szokásos augusztusi cupertino-i látogatásunk előtti napon kezdődtek a munkák. Úgy éreztük magunkat (mi, lányok, természetesen) mint Rapunzel, akit éppen megment a herceg...:) Csak épp a hajunk leengedése helyett egy létrát engedett le Dave, hogy lemászhassunk rajta a nagy gödörbe, majd ki az utcára a másik oldalon. Ugyanis a lakókocsi előtt már nem volt semmi, csak egy hatalmas lyuk...
Egy héttel később, amikor hazaérkeztünk, még nagyobb és még mélyebb gödör fogadott minket. Mondhatom, elég ijesztő! :) Gyakorlatilag az egész telek egy nagy gödör...A lakókocsiba csak egy keskeny ösvényen juthatunk be a gödör szélén. Még szerencse, hogy nincs tériszonyunk:) Dave és a csapata befejezte az alap ásást, és most következhet az alapozás!

Shoring and the hole, where "Rapunzel" had to climb down on a ladder:) - Támfalazás, és a gödör,ahova Rapunzelnek le kellett másznia:)


Digging deeper- mélyebbre ásunk


The excavation is done - az alap ásás kész

Doesn't it look like an archeological site? - Nem úgy néz ki, mint egy régészeti feltárás?
No comments: