May 27, 2010

Murphy's Construction Law: it never goes smoothly/Murphy Épitkezési törvénye: Soha nem megy simán...

Well, I made up this law, but it's so true! I haven't written anything for a while, but I have a good excuse:) We've been kind of stuck (which is really frustrating when you actually want to move forward), because 1. we have to wait for the gas company to come out and turn the gas off. They are also going to change the old pipes and put in something safer and more modern. 2. It turned out, that the 30 day notice that we had sent out to our neighbors, wasn't "enough". We have to send out another notice about the back wall that we are building...bummer! Well, somebody screwed something up...According to Wayne, when our engineer turned in the paperwork to get the permit, he should've added the back wall plan, which he didn't do...Well, what can I say? At least I've got more time to pack everything...

The funny thing was - I'm sure God has a good sense of humor, and wants us to get prepared for the "transition time", ie. moving in the motorhome - that last week, when we got back from San Diego, we found a pretty good-looking, bad smelling clogged bathroom...Well, our Wayne-Joe the plumber got his tools and started working on it...It turned out to be a pain in the neck, since it was pretty hard to find the root of the problem. Thanks to his hard work, we only had to use the motorhome shower a couple of times, then we could get back to the house :)


So here we are, after a month, counting the days when we can start the demo…Until today –when we were told that the other 30 day notice has to be sent out – we were hoping to start it next Friday (June 4), that’s when the gas co. is going to turn the gas off…The problem is that without finishing the back wall it is pretty complicated to park the motorhome in the backyard…the new blocks and the dirt that has been dug out, don’t leave enough room for the trailer…Well, we’ve got to do something, we don’t want to waste another month...
I just knew my hubby would figure out how to solve this poblem.:)..so tomorrow he's going to rent a forklift and possibly a Bobcat, and gonna move the blocks and the dirt, so that the motorhome can fit in there...That's what I like about him: he kinda likes challenges:)
The pool is fenced, the backwall is gone - we're ready for the new house :)
A medence körbekeritve, a hátsó fal lebontva - készen állunk az új ház épitésére :)

This is quite a big trench...well, for a 7-8 foot wall you need some foundation, right? :)
Jó nagy árok, de hát egy 2-3m magas falnak már kell valami alap, nem? :)

Én találtam ki ezt a Murphy törvényt, de még igy is nagyon igaz! Nem irtam egy ideje, de az a mentségem, hogy egy kicsit megrekedtünk (ami nagyon frusztráló tud lenni, ha haladni akarsz előre), mert 1. a gázosokra kell várni, hogy kijöjjenek és elzárják a főcsapot. Kicserélik a csöveket is modernebb, földrengésbiztosabb csövekre. 2. Kiderült, hogy a 30 napos értesités, amit a szomszédoknak kell kiküldeni, nem elég, ui. a hátsó falra,amit épitünk, szintén kell küldeni egyet…röhej…Valaki valamit nagyon elbaltázott. Wayne azt mondja, a mérnöknek ezt tudnia kellett volna, amikor benyújtotta az épitési engedély papirjait. Hát erre most mit lehet mondani? Legalább több időm marad a házban mindent összecsomagolni.

A vicces az volt – biztos vagyok benne, hogy a Gondviselőnek jó humorérzéke van, és fel akar minket késziteni az “átmeneti” időszakra, amikor beköltözünk a lakókocsiba - , hogy amikor múlt hét végén hazajöttünk San Diegoból, egy szép kis csinos fürdőszobai dugulás várt ránk. Na, akkor Wayne-Joe, a vizvezetékszerelő fogta a szerszámait, és nekilátott a munkának. Elég macerás volt a dolog, mert nehéz volt megtalálni, hol a "bibi". Kemény munkájának köszönhetően csak kétszer kellett a lakókocsiban zuhanyoznunk, aztán ismét használhattuk a lakásban levő fürdőszobát:)
Szóval most itt vagyunk egy hónap után, és számoljuk a napokat, amikor végre elkezdhetjük a ház bontását. Máig - amikor is megtudtuk, hogy egy újabb 30 napos értesitést kell kiküldeni a szomszédoknak - azt reméltük, hogy jövő pénteken (jun.4-én) el tudjuk kezdeni. Ekkor fogják ui. a gázosok elzárni a főcsapot. Az a probléma, hogy a hátsó fal befejezte előtt eleg komplikált lenne beparkolni a lakókocsival (most ott a több raklapnyi tégla, és föld, amit kiástak). De valamit ki kell találni, mert nem akarunk még egy hónapot elvesztegetni...
Tudtam, hogy az én párom ki fog valamit ötleni, hogyan is oldjuk meg ezt a dilemmát. Szóval holnap bérel egy "békát", amivel fel tudják emelni a raklapokat, meg talán egy kis markolót, és arrébb tudják vinni a kiásott földet annyira, hogy valahogy beférjen a lakókocsi. Igy akkor már nem lesz probléma a ház bontás, ill. az alap ásás...Adja a Gondviselő, hogy minden simán menjen...Na, majd meglátjuk:)

No comments: